De slavenhandel en de Afrikaansche kruistocht - Gochet, Alexis-Marie 1835-1910 (Luik Dessain, 1889)
De zwarte slaaf en zijn Arabische dwingeland; Z. H. Paus Leo XIII; Z. M. Leopold II, koning der Belgen; David Livingstone en zijne drij medegezllen op reis in Zuid-Afrika, oeverrs des Zambezes, negersche horde, wagen door ossen getrokken ...
Met de redevoering te Brussel van Kard. Lavigerie; de getuigenissen der groote navorschers: Livingstone, Cameron, Stanley en der katholieke zendelingen; alsook de samenstelling der maatschappijen tegen de slavenhandel ...