Geschiedenis van de Middeleeuwen - Jansen, H. P. H.. (Utrecht Spectrum, 1978)
In dit overzicht van de algemene geschiedenis der Middeleeuwen komt alles aan de orde wat in het tertiaire onderwijs behandeld wordt. Tegelijk is het echter voor vele andere belangstellenden aantrekkelijk, doordat het op heldere wijze de kennis samenvat die schrijvers van monografieën over speciale onderwerpen bij hun lezers bekend veronderstellen. Naast de algemene geschiedenis en de historische ontwikkeling van de grote buurlanden komt ook de geschiedenis van de Lage Landen uitvoerig ter sprake. (Bron: covertekst)
Keywords: Middle Ages - -- Historiography