De Bourgondische vorsten 1315-1530. - de Maesschalck, Edward (Leuven Davidsfonds, 2008)
Dit kleurrijke en samenhangende synthesewerk toont de Bourgondische vorsten tegen de achtergrond van hun tijd en heeft oog voor alle facetten van hun samenleving. Je leert meer over de politieke en maatschappelijke context, over de pracht en praal van het hofleven en over tal van artistieke hoogstandjes. Je maakt kennis met het dagelijkse leven, maar ook met grote, soms spectaculaire gebeurtenissen zoals de pest, de Honderdjarige Oorlog, de kruistochten, huwelijken en begrafenissen, toernooien en moordpartijen.Schitterende illustraties van miniaturen, schilderijen, beeldhouwwerk en sieraden brengen de rijkdom van een van de meest hoogstaande periodes uit ons cultureel erfgoed in beeld. Overzichtelijke stambomen en kaarten vullen aan. Een pracht van een cadeauboek dat kunst- en geschiedenisliefhebbers niet mogen missen.
Bevat index en literatuurlijst
Keywords: Burgundy (France) -- History -- House of Valois, 1363-1477.; Burgundy (France) -- Kings and rulers -- Biography; 949.3.015 -- Geschiedenis van België: Bourgondische periode (1384-1482)