Is dit mijn lichaam? visioenen van het volmaakte lichaam in katholieke moraal en mystiek. - Dresen, Grietje; Slangen, Brigitte; Maertens, Hugo (Nijmegen Valkhof, 1998)
In zes opstellen analyseert de auteur de historische achtergrond, de (sekse)specifieke uitwerking en moderne doorwerkingen van het katholieke ideaal van het beheerste lichaam.Bundel artikelen over de rooms-katholieke visies in heden en verleden op de vrouw, haar lichaam, seksualiteit in het huwelijk en het bijbelse gebod van de eerbied voor de ouders.
De navel van Miss America
Keywords: Catholic Church -- Doctrines; Human body -- Religious aspects&delete& -- Catholic Church