De Opening Pont (de); stichting voor hedendaagse kunst. (Tilburg : De Pont Stichting voor Hedendaagse Kunst, 1992)
Birza, Rob ; de Cordier, Thierry ; Daniels, René ; Dibbets, Jan ; Dumas, Marlene ; Geelen, Guido ; van Hoek, Hans ; Horn, Roni ; Kapoor, Anish ; Laib, Wolfgang ; Long, Richard ; Merz, Gerhard ; Mulders, Marc ; Rainer, Arnulf ; Ryman, Robert ; Schouten, Marien ; Serra, Richard ; Trockel, Rosemarie ; Turrell, James ; Verhoef, Toon
De Opening, De Pont Stichting voor Hedendaagse Kunst, Tilburg, 13 september 1992 t/m 31 januari 1993
boek