Kunst van nu. Encyclopedisch overzicht vanaf 1970. - Mekkink, M.; Pingen, R.; Stien, E.van (Leiden : Primavera Press, 1995)
Aarsman, Hans ; Abakanowicz, Magdalena ; Abramovic, Marina ; Absalon ; Acconci, Vito ; Adams, Dennis ; Ader, Bas Jan ; Africano, Nicholas ; Ahearn, John ; Akkerman, Ben ; Akkerman, Philip ; Alberola, Jean-Michel ; Alchimia ; Allington, Edward ; van Amen, Woody ; Anderson, Laurie ; Andre, Carl ; de Andrea, John ; Andriesse, Erik ; Anselmo, Giovanni ; Anzinger, Siegfried ; Appel, Karel ; Applebroog, Ida ; Armajani, Siah ; Armando ; Armleder, John M. ; Art & Language ; Art in Ruins ; Artschwager, Richard ; Asher, Michael ; Attersee, Christian Ludwig ; Auerbach, Frank ; Aycock, Alice ; Bacon, Francis ; Baechler, Donald ; Baer, Jo ; Bagnoli, Marco ; van Bakel, Gerrit ; Baldessari, John ; Balka, Miroslaw ; Balkenhol, Stephan ; Balthus ; Barney, Matthew ; Barry, Judith ; Barry, Robert ; Bartlett, Jennifer ; Baselitz, Georg ; Basquiat, Jean-Michel ; Baumgarten, Lothar ; BazileBustamante ; Becher, Bernd & Hilla ; Bell, Larry ; Benglis, Lynda ; Beutener, Jan ; Beuys, Joseph ; Bickerton, Ashley ; Bidio, Mike ; Bijl, Guillaume ; Birnbaum, Dara ; Birza, Rob ; Blais, Jean-Charles ; Bleckner, Ross ; Blom, Ansuya ; Bloom, Barbara ; Blume, Anna & Bernhard Johannes ; Bochner, Mel ; Boetti, Alighiero ; Boezem, Marinus ; Boltanski, Christian ; Bonies, Bob ; Borofsky, Jonathan ; Bourgeois, Louise ; Boyle, Mark ; Brisley, Stuart ; van den Broeck, Frank ; Broodthaers, Marcel ; Brouwn, Stanley ; Bruch, Klaus vom ; Brus, Günter ; Buisman, Sjoerd ; Bulatov, Erik ; Burden, Chris ; Buren, Daniel ; Burgin, Victor ; Burton, Scott ; Bustamante, Jean-Marc ; Buthe, Michael ; Byars, James Lee ; Byron, Michael ; Cabrita Reis, Pedro ; Van Caeckenbergh, Patrick ; Cage, John ; Cahn, Miriam ; Calle, Sophie ; Calzolari, Pierpaolo ; Caramelle, Ernst ; Caro, Anthony ; Cemin, Saint Clair ; etc.
Kunst van Nu is een encyclopedisch overzicht van de beeldende kunst vanaf 1970. Dit naslagwerk biedt ruim zeshonderd biografische signalementen van toonaangevende, internationale kunstenaars en groepen. Daarnaast worden de hedendaagse stromingen in de beeldende kunst uitgebreid beschreven. De lemma's zijn voorzien van een selecte bibliografie. Kunst van Nu brengt de meest actuele kunst in kaart ; het is een naslagwerk, toegankelijk, ruim geïllustreerd en helder geschreven.
boek