Beeldende kunstfilosofie. - Lodi, G.; Schuitemaker, L. (Groningen : Filograph, 1997)
Beeldende kunsten zijn door de geschiedenis heen verschillend gewaardeerd, maar zelden los van de andere kunsttakken op hun specifieke eigenschappen bestudeerd. Beeldende kunstwerken kenmerken zich door een aantal basiselementen (materiaal, kleur, lijn etc.) en onderscheiden zich hiermee wezenlijk van de andere kunsttakken. Middels basiselementen zijn beeldende kunstwerken eenvoudig te analyseren, onafhankelijk van speciale kennis over kunsthistorische en maatschappelijke gegevens. Naast de vraag wat beeldende kunsten zijn, komt aan de orde hoe criteria op dit terrein tot stand komen en hoe relatief deze zijn. De probleemstellingen worden bestudeerd vanuit filosofisch-esthetisch gezichtspunt en vanuit het concrete beeldende kunstobject zelf. Beeldende Kunst Filosofie is geschreven door Gabor Lodi, beeldende kunstenaar, kunsthistoricus en Lidwien Schuitemaker, filosofe, andragologe.
boek