Het vergeten van het geheugen : Studium Generale 2007-2008 - Hertmans, Stefan (Gent : Academia Press, 2008)
Memory and the Brain. Steven Rose##De stad als geheugen van de toekomst. Eric Corijn##Lezen in tijden van lijstjes. Ronald Soetaert##Every word you say, can and will be used against you. Friso Roscam-Abbing##Het geheugen van de Esterházy's: over archieven en herinneringen. Douwe Draaisma##Vergeten of verholen geschiedenis? De plaats van migratie in de geschiedenis van België. Anne Morelli##Het museale geheugen. Sylvie Dhaene##Het DNA: ook een geheugen? Jean-Jacques Cassiman##Kort pleidooi voor enig gezond misverstand en de vitaliteit van het vergeten. Erwin Mortier##Waar is de tijd... Tijdssculpturen in Needcompany's King Lear en Isabella's Room. Christel Stalpaert##De atopia van het geheugen. Eleen Deprez##Het vergeten van het geheugen. Pieter Van Leuven
Het zesde jaarboek van het Studium Generale van de Hogeschool Gent, lid van de Associatie Universiteit Gent, bevat de teksten van de lezingen gehouden tijdens het academiejaar 2007-2008.
Met personalia en bibliografie
boek