Luchtgebonden bouwen : bouwen op een opgetild maaiveld - Melet, Ed; Vreedenburgh, Eric (Rotterdam : NAi Uitgevers, 2005)
De grond in de grote steden moet intensiever worden gebruikt, maar de mogelijkheden daarvoor zijn beperkt. Een van de belangrijke opties voor de toekomst is het gebruik van platte daken van woon- en kantoorgebouwen als 'bouwgrond'. Luchtgebonden bouwen kan de bestaande stad intensiveren, nieuwe vitaliteit geven en de monofunctionaliteit van een wijk doorbreken. ##Tot nu toe is het benutten van de luchtgebonden ruimte een incident. Dit boek analyseert en beschrijft de mogelijkheden en de moeilijkheden bij het realiseren van dit soort projecten, aan de hand van interessante voorbeelden van het bouwen op bestaande gebouwen in binnen- en buitenland. Het zal daarmee van invloed zijn bij de vaststelling van een architectonisch en stedenbouwkundig ambitieniveau, dat nodig is om het luchtgebonden bouwen een serieuze toekomst te geven. (flaptekst)
boek