Stuc : kunst en techniek - Koldeweij, E. F.; Hunen, Michiel van, 1969-; Hermans, Taco, 1955- (Amersfoort : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ; Zwolle : Waanders, 2010)
Beschrijving van de uitgever: ##Stuc- en pleisterwerk vormen een belangrijk onderdeel van het gebouwde erfgoed: buitengevels, binnenwanden en plafonds zijn vaak bedekt met een functionele en/of decoratieve afwerklaag van onder meer kalk, gips of cement. Het veelzijdige thema speelt dan ook een belangrijke rol in de wereld van de architectuur- en interieurhistorie, de monumentenzorg en de stucwerkbranche. In deze boeiende uitgave, die is geschreven zowel voor de leek als voor de vakman, gaan diverse auteurs in op de cultuurhistorische als de technische aspecten van stuc- en pleisterwerk. Zo komen onder andere aan de orde: stucwerkwanden en -plafonds, stucco lustro, kleurige cementbepleisterde buitengevels, leempleisterwerk, ‘Rauhfase’ en granulaat, consolidatie en restauratie waaronder problematiek rond zout- en vochtschade. Stuc is een veelzijdig en helder geschreven boek, zeer rijk geïllustreerd, onder meer met foto’s van historisch stuc- en pleisterwerk. Eerder verscheen in dezelfde uitvoering de uitgave Over de vloer – Met voeten getreden erfgoed.
English summary.
Uitg. t.g.v. het gelijknamige symposium, gehouden te Amsterdam op 21 april 2010.
Includes bibliographical references and index.
boek