De mens... maat van alle dingen - Vandamme, Sofie; Hertmans, Stefan; Hogeschool Gent Studium Generale; Hogeschool West-Vlaanderen (HoWest); Universiteit Gent (Gent : Academia Press, 2011)
Ook maar een gewone satelliet - Stefan Hertmans##Een woestijn vol roependen - Tom Naegels##En toch ... Over nut en noodzakelijkheid van literatuur voor de mensheid - Marc Reugebrink##Van goddelijk model tot gebruiker: de mens als maat van de architectuur - Dirk De Meyer##Over het mensbeeld in de filosofie - Gertrudis Van de Vijver##Wat is politieke ecologie? - Jos Geysels##Conceptions of man in (post)modern theatre - Patrick Primavesi##Maatschappelijke organisatie en individuele stoornissen. Over het nieuwe onbehagen in de cultuur - Paul Verhaeghe##Welke mens is de maat? Over thymos - Peter Venmans##Islam en humanisme. Quelques idées pour l'avenir - Fouad Laroui##2 studentenpapers
Het negende jaarboek van het Studium Generale van de Hogeschool Gent, lid van de Associatie Universiteit Gent, bevat de teksten van de lezingen gehouden tijdens het academiejaar 2010-2011
boek