Edmond Sacré (1851-1921), portret van een stad. : Gent, 1851-1921. - Sacré, Edmond; Tentoonstelling. Gent. STAM, Stadsmuseum; Notteboom, Bruno; Cantraine, Yves; De Rynck, Patrick; De Vuyst, Wout; Jacobs, Steven; Lauwaert, Dirk, 1944-2013; Humblet, Steven; Delbeke, Maarten; Cleppe, Birgit; Calle, Storm (Brussel : Mercatorfonds, 2011)
Gentse fotograaf Edmond Sacré (1851-1921) liet een zeer divers oeuvre na met (groeps- )portretten, landschappen, straatbeelden en opnames van gebouwen en evenementen. Zijn foto's tonen de grondige transformatie van Gent rond de vorige eeuwwisseling. In het centrum werden hele huizenblokken gesloopt voor de aanleg van nieuwe straten en pleinen en het vrijmaken van de historische monumenten. De stadsrand verloor zijn landelijk karakter door de oprukkende verstedelijking. Dit project onderzoekt de relatie tussen beeldvorming en verandering van de stad aan de hand van Sacré's foto's.
18.11.2011 - 22.04.2012
boek
Keywords: Sacré, Edmond