Od Bonara do Sulaza : Osamdeset godina francuskog slikarstva. - Muzej Savremene Umetnosti, Beograd; Hoog, Michel; Protic, Miodrag B. (Beograd : Muzej savremene umetnosti, 1973)
Bauchant, Auguste-André ; Bazaine, Jean ; Beaudin, André ; Beraud, Jean ; Bissière, Roger ; Blanche, Jacques-Emile ; Boldini, Jean ; Bombois, Camille ; Bonnard, Pierre ; Braque, Georges ; Camoin, Charles ; Carrière, Eugène ; Chagall, Marc ; Chartran, Théobald ; Cheret, Jules ; Cournault, Etienne ; Cross, Henri-Edmond ; Delaunay, Robert ; Delaunay, Sonia ; Denis, Maurice ; Derain, André ; van Dongen, Kees ; Dufy, Raoul ; Ernst, Max ; Estève, Maurice ; Fautrier, Jean ; Fresnaye, Roger de la ; Friesz, Emile-Othon ; Gleizes, Albert ; Gris, Juan ; Gromaire, Marcel ; Guillaumin, Armand ; Hartung, Hans ; Helleu, Paul César ; Herbin, Auguste ; Klein, Yves ; Kupka, Frantisek ; Kwiatkowsky, Jean ; Lauge, Achille ; Lefranc, Jules ; Leger, Fernand ; Lhote, André ; Luce, Maximilien ; Magritte, René ; Manessier, Alfred ; Marcoussis, Louis ; Marinot, Maurice ; Marquet, Albert ; Masson, Andre ; Matisse, Henri ; Miro, Joan ; Moreau, Gustave ; Music, Zoran ; Pascin, Jules ; Petitjean, Hippolyte ; Picabia, Francis ; Picasso, Pablo ; Poliakoff, Serge ; Raffaelli, Jean François ; Ranson, Paul ; Rimbert, René ; Rouault, Georges ; Roy, Pierre ; Seraphine, Louis ; Signac, Paul ; Singier, Gustave ; Soulages, Pierre ; Soutine, Chaim ; de Staël, Nicolas ; Utrillo, Maurice ; Vallotton, Félix ; Vasarely, Victor ; Vieira da Silva, Maria Elena ; Villon, Jacques ; Vivin, Louis ; de Vlaminck, Maurice ; Vuillard, Edouard ; Zao Wou-Ki
biografie
Od Bonara do Sulaza : Osamdeset godina francuskog slikarstva / De Bonnard à Soulages, Muzej savremene umetnosti, Beograd, oktobar - novembar 1973
Frans
boek