Wijnand van Lieshout : Staat van Dienst : Tilburg Nederland. - van Bommel, Irma ([S.l.] : [s.n.], 1999)
Wijnand van Lieshout maakt bizarre ensceneringen die hij vervolgens fotografeert. Zijn omvangrijke verzameling geteisterde voorwerpen uit de jaren dertig, veertig en vijftig vormt de basis voor zijn fantasiewereld, waarin de elementen erotiek, decadentie, dood en verderf steeds terugkeren.
Overdruk uit De Geschiedenis van de Nederlandse Fotografie (mei 1999), lexicon onder redactie van het Prentenkabinet van de Rijksuniversiteit Leiden (voor o.a. biografie, bibliografie, documentatie, tentoonstellingen, afbeeldingen, collecties en beschouwing.
bibliog. p. 9-15
biog. p. 1-3
filmog., radio & T.V., coll. p. 17-18
onderscheidingen, tent. 15-17
Nederlands
Keywords: van Lieshout, Wijnand