Kris Dewitte : cineasten uit de schaduw. - Goris, Gie; Sartor, Freddy; De Warande, Turnhout; Open Doek vzw, Turnhout (Turnhout : De Warande, 2002)
Open Doek kiest voor artistieke films uit alle windstreken, en met name voor films die de rijkdom van de diversiteit in de wereld zichtbaar en ervaarbaar maken. Het jaarlijkse filmfestival is een tien dagen durend feest voor filmliefhebbers, cineasten en jongeren. Elk jaar werkt het festival ook samen met muzikanten, beeldende kunstenaars en fotografen die de gevoeligheden en artistieke uitgangspunten van regisseurs en van Open Doek zelf delen. In 2002 viert Open Doek met enige trots de tiende editie van het filmfestival. Een verjaardag zonder taart, zonder kaarsjes, zonder melige liedjes, zonder bloemen, maar met een uniek fotoboek van fotograaf Kris Dewitte, Cineasten uit de schaduw. Kris Dewitte heeft de cineasten opgezocht en voor zijn lens gezet.
Dewitte, Kris ; Anh, Hung, Tran ; Ayouch, Nabil ; Benegal, Dev ; Djordjadze, Nana ; Gatlif, Tony ; Ghobadi, Bahman ; Gomis, Alain ; González Iñárritu, Alejandro ; Hashiguchi, Ryosuke ; Hou Hsiao-Hsien ; Il-Gon, Song ; Imamura, Shohei ; Kitano, Takeshi ; Kore-Eda, Hirokazu ; Koyaté, Dani ; Ang Lee ; Lübbert, Orlando ; Makhmalbaf, Mohsen ; Makhmalbaf, Samira ; Mamoru, Oshil ; Tsai Ming-liang ; Nacro, Fanta Régina ; Ozpetek, Ferzan ; Panahi, Jafar ; Rosebiani, Jano ; Rotter, Ariel ; Salles, Walter ; Sissako, Abderrahmane ; Takashi, Miike ; Tanovic, Danis ; Tlatli, Moufida ; Tsukamoto, Shinya ; Yang, Edward ; Zhang Yang ; Zhang Yimou
Engels
Frans
Nederlands
Exhibition. Kris Dewitte : cineasten uit de schaduw. de Warande Turnhout. Open Doek vzw
boek