Jonathan Hernández : Se Busca Recompensa 1998-2001. (Gent : MERZ / Luc Derycke & Co. Gent, 2002)
Drie jaar lang verzamelde ik in Mexico City biljetten, aangeplakt door baasjes op zoek naar hun vermiste honden. Zo kwam, tijdens mijn verplaatsingen in de stad, of terwijl ik gewoon doelloos rondslenterde, Beloning Gezocht tot stand, een verzameling van 104 dokumenten. Het resultaat vormt een tragi-komisch netwerk van persoonlijke en emotionele oproepen, sterk verweven met de politieke en sociale achtergrond van dit land. In Mexico zijn ontvoeringen van personen de gewoonste zaak van de wereld, zo gewoon dat er zich variantes hebben ontwikkeld. Zoals het kidnappen van honden.
bevat 1 bijlage
Nederlands
boek
Keywords: Hernandez, Jonathan; Mexico