Cultureel ondernemerschap : een inleiding in kunstmanagement. - Hagoort, Giep (Culemborg : Phaedon, 1995)
Zonder organisatie geen culturele multipliciteit. Voor het denken over deze organisatie geeft Giep Hagoort in Cultureel Ondernemerschap een structurele basis. Dit boek benadert kunstmanagement vanuit de eigen traditie en reikt ideeën, opvattingen en instrumenten aan om de culturele organisatie te overdenken, te doorgronden en waar nodig te verbeteren. Door de combinatie van theorie en praktijk, van management en cultuur uitmondend in een uitdrukkelijke stellingname aangaande de positie van de kunstmanager, is Cultureel Ondernemerschap binnen de Nederlandse en internationale managementliteratuur een uniek document.
boek