Tussen kunstenaars. Een romance. - Fuchs, Rudi H. (Amsterdam : De Bezige Bij Amsterdam, 2002)
Rudi Fuchs bezocht ateliers in binnen- en buitenland, maakte tentoonstellingen en schreef beschouwingen over het werk van kunstenaars. Hij laat zich leiden door wat er gebeurt als je kijkt naar een kunstwerk. (laten zien wat er is, dat is eigenlijk alles, zei ooit zijn Leidse hoogleraar) maar ook door de omgeving van de kunstenaar. Met heldere stijl, grote opmerkingsgave en eruditie geeft Rudi Fuchs in Tussen Kunstenaars. Een Romance een overzicht van een halve eeuw hedendaagse kunst. Tussen Kunstenaars. Een Romance bevat een keuze uit de vele publicaties, inleidingen en toespraken die Rudi Fuchs de afgelopen decennia schreef.
Pasolini, Pier Paolo ; Kounellis, Jannis ; van Gogh, Vincent ; Mondriaan, Piet ; Munch, Edvard ; Schwitters, Kurt ; Miro, Joan ; Appel, Karel ; Armando ; Dekkers, Ad ; Fulton, Hamish ; Weiner, Lawrence ; van Elk, Ger ; Dibbets, Jan ; Baselitz, Georg ; Penck, A.R. ; Immendorff, Jörg ; Judd, Donald ; Kiefer, Anselm ; Lüpertz, Markus ; Rainer, Arnulf ; Fabro, Luciano ; Gilbert & George ; Kirkeby, Per ; Merz, Mario ; Merz, Marisa ; Attersee, Christian Ludwig ; Sieverding, Katharina ; Buren, Daniel ; Hopper, Dennis ; Förg, Gunther ; Schouten, Marien ; Salle, David ; Herold, Georg ; Halley, Peter ; Birza, Rob ; Fernhout, Edgar ; Vedova, Emilio ; Raveel, Roger ; de Goede, Kees ; Verhoef, Toon ; Schoonhoven, Jan ; Visser, Carel ; Lohse, Richard Paul ; Henneman, Jeroen ; Becher, Bernd & Hilla ; Richter, Gerhard ; Knoebel, Imi ; Polke, Sigmar ; Byars, James Lee ; Nauman, Bruce ; LeWitt, Sol ; Nikkels, Walter ; Gachnang, Johannes ; Zandvliet, Robert ; Rückriem, Ulrich ; Pichler, Walter
Nederlands
boek