De Voorstelling : Nederlandse kunst in het Stedelijk Paleis. - Fuchs, Rudi H.; Heyting, Lien; Stedelijk Museum Amsterdam (Gent - Amsterdam : Ludion, 2000)
Koningin Beatrix maakte, als gastconservator, een keuze uit de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit boek presenteert ruim 200 kunstwerken van 130 kunstenaars en geeft daarmee een breed overzicht van de naoorlogse Nederlandse kunst : schilderijen, beelden, wandkleden, prenten en tekeningen. In een uniek interview door Lien Heyting licht de Koningin haar selectie toe. Rudi Fuchs, de directeur van het museum, leidt de lezers zaal voor zaal binnen in dit door Koningin Beatrix gecreëerde Stedelijk Paleis. Dit boek is onmisbaar voor wie een beeld wil krijgen van De Voorstelling.
Akkerman, Ben ; Akkerman, Philip ; Andriesse, Erik ; Andriesse, Jan ; Andriessen, Mari ; Appel, Karel ; Arend, Lucien den ; Armando ; Ayres, Tim ; Bartelds, Herman ; Ben Ali, Rachid ; Benner, Gerrit ; Berghuis, Jaap ; Birza, Rob ; Bijlenga, Marian ; Blom, Ansuya ; Boezem, Marinus ; Bonies, Bob ; Bosscher, Madeleine ; Brands, Eugène ; van den Broeck, Frank ; Brusse, Mark ; Buisman, Sjoerd ; Cardena, Michel ; Commandeur, Jan ; Constant ; Content, Eli ; Corneille ; Couzijn, Wessel ; Daniels, René ; Dekkers, Ad ; Dibbets, Jan ; Diederen, Jef ; Domela, César ; Drissen, Paul ; Drummen, Suzan ; Dumas, Marlene ; van Elk, Ger ; van Elk, Maria ; van Eyk, Ria ; Fernhout, Edgar ; Fortuyn/O'Brien ; Franse, Kees ; Frieling, Gijs ; Frik, Helen ; de Goede, Kees ; de Goey, Marijke ; Gordijn, Herman ; Grantsaan, Gillion ; Gubbels, Klaas ; Gudmundsson, Sigurdur ; Gunn, Reggy ; Haagmans, Fons ; Hendriks, Rosemin ; Henneman, Jeroen ; Heyboer, Anton ; van Hoek, Hans ; Hoekstra, Berend ; Holstein, Pieter ; van der Horst, Loes ; Hussem, Willem ; Jolink, René ; Keizer, Jerry ; Kemps, Niek ; van Keulen, Floor ; van Koningsbruggen, Rob ; de Kooning, Willem ; Kracht, Yvonne ; Lataster, Ger ; van Lith, Nel ; Lucassen ; Lucebert ; Luik, Hieke ; Meefout, Jan ; Mondriaan, Piet ; Mulders, Marc ; Munsters, Carla ; Nanninga, Jaap ; Ouborg, Piet ; van Pallandt, Charlotte ; van der Pant, Theresia ; Peeters, Henk ; Perlmutter, Pearl ; Plaat, Henri ; Pol, Jan Van der ; Polhuis, Gerard ; Poth, Uwe ; Preesman, Avery ; Rölling, Marte ; Rooskens, Anton ; Sanders, Har ; Schippers, Wim T. ; Schleiffert, Charlotte ; Scholte, Rob ; Scholten, Désirée ; Scholten, Herman ; Schoonhoven, Jan ; Schouten, Marien ; Schreefel, Rob ; Schuil, Han ; Sierhuis, Jan ; Slegers, Piet ; Sloet, Josephine ; etc.
geboortedatum, tentoongestelde werken p. 148-155
De Voorstelling : Nederlandse kunst in het Stedelijk Paleis, Stedelijk Museum Amsterdam, 9 december 2000 tot en met 4 februari 2001
Nederlands
boek
Keywords: Nederland