De Schoonheid van het Kwaad = The Beauty of the Evil. - van Alphen, Ernst (Amersfoort : De Zonnehof centrum voor moderne kunst Amersfoort, 2001)
De manifestatiei is een samenwerkingsproject van het Armando Museum, centrum voor moderne kunst De Zonnehof, de Internationale School van Wijsbegeerte, FotoForum en Theater De Lieve Vrouw. De manifestatie is gebaseerd op het werk en gedachtegoed van Armando en omvat zes tentoonstellingen, films, een symposium, lezingen en activiteiten. Het Armando Museum brengt een drietal kunstenaars bijeen. Drie kunstenaars die zich sinds jaar en dag bezighouden met het kwaad, zoals zich dat in de twintigste eeuw in de gedaante van de holocaust heeft gemanifesteerd. Naast Armando als vertrekpunt voor de manifestatie, met schilderijen, sculpturen, film en literatuur. Anselm Kiefer met schilderijen en aquarellen waaronder nog nooit geëxposeerde Koppen. Tot slot de Duitse kunstenaar Raffael Rheinsberg met de voor het eerst getoonde installatie Rock Around The Bomb, Berlijn, 1993. In de tentoonstelling in het Rietveldpaviljoen brengt De Zonnehof 8 internationale kunstenaars samen. De kunstenaars zijn geselecteerd rondom drie thema's van hedendaags kwaad ; ten eerste de thematiek van het maakbare lichaam, waaronder bodybuilding en omgang met lichaam en seksualiteit. Daarnaast grootschalige urbanisatie en tot slot geweld in nieuwe media. FotoForum toont achtereenvolgends de fotografen Koos Breukel, Marlo Broekmans en Cindy Marler.
Armando ; Bond, Eleanor ; Breukel, Koos ; Broekmans, Marlo ; Dumas, Marlene ; Kiefer, Anselm ; Marler, Cindy ; Neshat, Shirin ; Rheinsberg, Raffael ; Rosefeldt, Julian ; Steinle, Piero ; Ruff, Thomas ; Serrano, Andres ; Signer, Roman
De Schoonheid van het Kwaad / The Beauty of the Evil, De Zonnehof, Amersfoort, Armando Museum, Amersfoort, de Internationale School van Wijsbegeerte, FotoForum en Theater De Lieve Vrouw, 14 oktober tot 14 april 2001
Nederlands & Engels
boek