Jan Van Eyck Akademie Maastricht 1986. - Jan van Eyck Akademie, Maastricht; Blok, Cor; Clevis, Krien; González De Leon, Juan; Gudni Hauksson, Georg; Huebner, Ron; Kuijer, Ruud; Lanfer, Mathias; Leenders, Bernaar; Matthiasdóttir, Svanborg; Maturana, Mariano; Nijholt, Dorus; et al. (Maastricht : Jan Van Eyck Akademie, 1986)
Clevis, Krien ; Frank, Antonie ; Fridriksdóttir, Iris Elfa ; González De Leon, Juan ; Gudni Hauksson, Georg ; Huebner, Ron ; Kliest, Albert ; Koeswanna, Iwan ; Kuijer, Ruud ; Van Laar, Fons ; Lanfer, Mathias ; Leenders, Bernaar ; Maas, Anja ; Matthiasdóttir, Svanborg ; Maturana, Mariano ; Nijholt, Dorus ; Odekerken, Paul ; Oude Alink, Karen ; Salmon, Geoffrey ; Schoormans, Adrian ; Strik, Elly ; Valdimarsson, Stefán Axel
Jaarlijks stelt de Jan Van Eyck Akademie als werkplaats van beeldende kunsten een vijftigtal, meest jonge kunstenaars in de gelegenheid om in een daartoe geëigende omgeving en inspirerend milieu zich verder te ontwikkelen door aan beeldend onderzoek te doen en een eerste eigen oeuvre op te bouwen. Een aantal van deze deelnemers aan de werkplaats krijgt de middelen aangereikt om met deze resultaten in de openbaarheid te treden hetgeen zeggen wil dat de Jan Van Eyck hen daartoe een expositie en daarbij behorende publikatie aanbiedt.
biog. per kunstenaar
Jan Van Eyck Akademie 1986, Jan Van Eyck Akademie, Maastricht, 1986
Nederlands & Engels
kunstcatalogus