Jo Crepain architect '73-'03. - Borka, Max; Janssens, Koenraad; Exhibition. Jo Crepain architect '73-'03. Designmuseum Gent. 2003-10-09. 2003-11-28 (Gent Oostkamp : Designmuseum Gent Stichting Kunstboek Oostkamp, 2003)
Sinds zijn eerste woning, die hij nog als student had ontworpen, in 1974 met de belangrijkste Belgische architectuurprijs werd gelauwerd, heeft Jo Crepain een indrukwekkend oeuvre uitgebouwd. In België, en later ook in Nederland, dat momenteel voor het overgrote deel van zijn opdrachte, tekent. De grote verscheidenheid en onophoudelijke vernieuwing in zijn oeuvre moeten daarbij gezien als het gevolg van een niet aflatende zoektocht, die enkele van de meest markante gebouwen uit de recente Belgische architectuurgeschiedenis heeft opgeleverd. Bouwen is voor hem allereerst een psychisch fenomeen, en de woning de laatste plek om een stukje paradijs te heroveren. Niet alleen ten behoeve van de happy few, maar pour le grand nombre.
projecten p. 336-343 ; biog. p. 344, prijzen p. 345, bibliog. p. 346-349
Engels
Nederlands
boek
Keywords: Crepain, Jo