Charlotte Schleiffert : Feel no Shame. - Bongers, Hugo; Schutte, Xandra; Sütö, Wilma (Rotterdam : Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, 2004)
Charlotte Schleiffert schildert assertieve figuren, meestal vrouwen, die de levensdrift belichamen. Zij ademen hete wellust, naast ongenadige bloeddorst. Met haar veelkleurige maskerade van popsterren, pin-ups en krijgshaftige helden en heldinnen belicht zij het mens-zijn in volle omvang. Radicaal en op monumentaal formaat. Het treffen tussen man en vrouw, arm en rijk, mooi en lelijk, zwak en sterk is bij Schleiffert spel en strijd tegelijk. Haar even virtuoze als expressieve werk werd in 1999 bekroond met de Prix de Rome voor de schilderkunst. Feel no Shame is de eerste monografie van deze fatale vrouw in de kunst, die vanuit Rotterdam internationaal haar reputatie vestigt.
bibliog. p. 108-109
biog., ind. tent. p. 106, gr. tent. p. 107
Engels
Nederlands
Exhibition. Charlotte Schleiffert : Feel no Shame. Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam. 2004.
boek
Keywords: Schleiffert, Charlotte