Karel Appel : Onderweg : Reis van Rudi Fuchs langs de kunst der Lage Landen. - Dujardin, Paul; Fuchs, Rudi H.; Lambrecht, Luk; Mommens, Anne; Exhibition. Karel Appel : Onderweg : Reis van Rudi Fuchs langs de kunst der Lage Landen. Brussel. Bozar - Paleis voor Schone Kunsten Brussel. 2004-10-13. 2005-01-16 (Brussel : Bozar - Paleis voor Schone Kunsten Brussel, 2004)
In Karel Appel Onderweg brengt de internationaal gerenommeerde tentoonstellingsmaker Rudi Fuchs verslag uit van zijn zwerftocht langs Vlaamse en Nederlandse kunst van de Lage Landen. Hij neemt de kunstenaar Karel Appel mee op zijn fictieve reis en presenteert diens werk in dialoog met werk van andere grootmeesters en jonge kunstenaars. Door Rubens te presenteren naast Tuymans en Appel, en door de aanwezigheid van Van Dyck, Brusselmans, Permeke, Alechinsky en Raveel dringen vergelijkingen zich op en komen we intieme details op het spoor die ons anders wellicht zouden ontgaan. Fuchs probeert zich voor te stellen hoe Karel Appel naar schilderijen kijkt en hoe de schilderijen van anderen naar die van hem kijken. Op een eigenzinnige manier zet hij de lezer aan om anders naar de werken te kijken.
Alechinsky, Pierre ; Van Anderlecht, Englebert ; Appel, Karel ; Brands, Eugène ; van den Broek, Koen ; Bruegel, Pieter ; Brusselmans, Jean ; Claesz, Pieter ; Claus, Hugo ; Constant ; Corneille ; Dupreel ; Van Dyck, Antoon ; Ensor, James ; van Gogh, Vincent ; Goltzius, Hendrick ; Heyden, Pieter Van der ; De Keyser, Raoul ; Lucebert ; Mondriaan, Piet ; Mortier, Antoine ; Permeke, Constant ; Raveel, Roger ; Rembrandt ; Rooskens, Anton ; Rubens, Pieter Paul ; van Ruisdael, Jacob ; Snijders, Frans ; Tuymans, Luc ; Wolvecamp, Theo
Nederlands
boek
Keywords: België; Lage Landen; Nederland