Uitgave ter gelegenheid van het directoraat Sjarel Ex Centraal Museum 15 oktober 1988 - 1 april 2004. - Centraal Museum Utrecht; Bosma, Marja; Helmus, Liesbeth M.; Heytze, Ingmar; Teunissen, José; Tjan, Ranti; de Bruin, Renger; de Werdt, Errol van (Utrecht : Centraal Museum Utrecht, 2004)
Dit boek verschijnt vrijdag 19 maart 2004 ter gelegenheid van het vertrek van Sjarel Ex als directeur van de Dienst Gemeentelijke Musea, beter bekend als het Centraal Museum, het Rietveld Schröderhuis en landhuis Oud-Arnelisweerd. Op de CD-Rom staat een Worddocument met een lijst van alle aankopen in de periode 1988-2004.
Akkerman, Philip ; Andriesse, Erik ; Annink, Ed ; Baeck, Johan ; Bakker, Gijs ; Baljeu, Joost ; van den Ban, Hans ; Bendien, Jacob ; Besems, Korrie ; Bey, Jürgen ; Blotkamp, Carel ; Breedveld, Marian ; Brethouwer, Harmen ; de Bruyn, Peer ; Chalayan, Hussein ; Claassen, Tom ; Conijn, Joost ; Constant ; Copers, Leo ; d'Ebneth, Lajos ; d'Hont, Pieter ; van Dam, Karin ; Daniels, René ; van Deene, Jan ; Delvoye, Wim ; Dispa, Ada ; van den Dobbelsteen, Jan ; van Doesburg, Theo ; Domela, César ; van der Donk, Jacomijn ; van Drimmelen, Saskia ; Droog Design ; Dumas, Marlene ; Dwyer, Nancy ; Eek, Piet Hein ; Ehrlich, Christa ; Eisenman, Nicole ; Farkache, Nina ; Franciscus, Frans ; Frize, Bernard ; Gillesz d'Hondecoeter, Gijsbert ; Govers, Frank ; van Heemskerck, Jacoba ; van Heest, Jaap ; Henderikse, Jan ; de Heusch, Willem ; van der Heyden, J.C.J. ; van Houwelingen, Hans ; Huber, Thomas ; Huszar, Vilmos ; Hutten, Richard ; Immendorff, Jörg ; Jacobs, Henri ; Jongenelis, Hewald ; Jongerius, Hella ; Jonkers, Bertus ; Jonxis, Jan Lodewijk ; Keupr - van Bentm ; Killaars, Fransje ; Klaarhamer, P.J.C. ; Klavers, Niels ; Kloosterboer, Klaas ; Knap, Jan ; Knupfer, Nicolaus ; Koch, Pyke ; van Koningsbruggen, Rob ; Körmeling, John ; Kuijer, Ruud ; van Kuik, Laurens ; Kusama Yayoi ; van Leersum, Emmy ; van Leusden, Willem ; Likely, Seymour ; Mandersloot, Frank ; Mik, Aernout ; Moesman, J.H. ; Mol, Pieter Laurens ; Neshat, Shirin ; Van Noten, Dries ; van Oers, Mai ; Ongenae, Josef ; van Oord, Johan ; Oursler, Tony ; Pagola, Lola ; de Pavert, Jan van ; Peeters, Sef ; Persoon, Kars ; Polhuis, Gerard ; Pope, Nicholas ; Portengen, Petrus ; Remy, Tejo ; Rentmeister, Thomas ; Rietveld, Gerrit ; Rietveld, Wim ; Rist, Pipilotti ; de Roos, Hoos ; Saftleven, Herman ; Sarkis ; Saverij, Roelant ; etc.
Aanwinsten p. 27-40
Publicaties p. 43-49
Tentoonstellingen p. 53-65
Nederlands
boek