Martien Coppens : De kunstenaar en de wereld. - Van Abbemuseum, Eindhoven (Eindhoven : Van Abbemuseum Eindhoven, 1963)
Sinds 1961 heeft het Van Abbemuseum aan een reeks van levende nederlandse kunstenaars tentoonstellingen gewijd. Om de persoonlijkheid van de kunstenaar en zijn omgeving nader te brengen, namen wij in de catalogi portretten op die de fotograaf Martien Coppens tijdens onze atelierbezoeken had gemaakt. Tijdens de atelierbezoeken werd Coppens geboeid door de kunstenaars zelf, door hun werk en door het verband tussen beiden.
Nederlands
Martien Coppens : De kunstenaar en de wereld. Van Abbemuseum Eindhoven. 1963-02-15. 1963-03-10
boek
Keywords: Coppens, Martien