Documenta : Kunst des XX. Jahrhunderts : Internationale Ausstellungim Museum Fridericianum in Kassel. - Haftmann, Werner; Lemke, Heinz (München : Prestel Verlag, 1955)
Afro ; Albers, Josef ; Armitage, Kenneth ; Arp, Hans (Jean) ; Auberjonois, René ; Balla, Giacomo ; Bargheer, Eduard ; Barlach, Ernst ; Baumeister, Willi ; Bazaine, Jean ; Beaudin, André ; Beckmann, Max ; Bill, Max ; Birolli, Renato ; Bissière, Roger ; Blumenthal, Hermann ; Boccioni, Umberto ; Bombois, Camille ; Braque, Georges ; Butler, Reginald ; Calder, Alexander ; Camaro, Alexander ; Campendonck, Heinrich ; Campigli, Massimo ; Capogrossi, Giuseppe ; Carrà, Carlo ; Casorati, Felice ; Cassinari, Bruno ; Chadwick, Lynn ; Chagall, Marc ; De Chirico, Giorgio ; Corpora, Antonio ; Crippa, Roberto ; Delaunay, Robert ; Derain, André ; Despiau, Charles ; Dix, Otto ; van Doesburg, Theo ; Duchamp-Villon, Raymond ; Dufy, Raoul ; Ernst, Max ; Fassbender, Joseph ; Feininger, Lyonel ; de Fiori, Ernesto ; Fuhr, Xaver ; Gilles, Werner ; Glarner, Fritz ; González, Julio ; Grieshaber, H.A.P. ; Gris, Juan ; Hartung, Hans ; Hartung, Karl ; Heckel, Erich ; Heiliger, Bernhard ; Heldt, Werner ; Hepworth, Barbara ; Herbin, Auguste ; Hofer, Karl ; Jawlensky, Alexej von ; Kandinsky, Wassily ; Kasper, Ludwig ; Kirchner, Ernst Ludwig ; Klee, Paul ; Kokoschka, Oskar ; Kupka, Frantisek ; Lardera, Berto ; Laurens, Henri ; Leger, Fernand ; Lehmann, Kurt ; Lehmbruck, Wilhelm ; Macke, August ; Magnelli, Alberto ; Maillol, Aristide ; Manessier, Alfred ; Marc, Franz ; Marcks, Gerhard ; Marini, Marino ; Masson, Andre ; Mataré, Ewald ; Matisse, Henri ; Meistermann, Georg ; Mettel, Hans ; Meyer-Amden, Otto ; Mirko ; Miro, Joan ; Modersohn-Becker, Paula ; Modigliani, Amedeo ; Mondriaan, Piet ; Moore, Henry ; Morandi, Giorgio ; Moreni, Mattia ; Morlotti, Ennio ; Mortensen, Richard ; Muche, Georg ; Müller, Otto ; Münter, Gabriele ; Music, Zoran ; Nay, Ernst Wilhelm ; Nesch, Rolf ; etc.
korte biog. per kunstenaar p. 33-62
Duits
Documenta 1, Museum Fridericianum, Kassel, 15. Juli bis 18. September 1955
boek