Dragende muren : over het ontwerpen van een zorgende ziekenhuisomgeving voor kinderen - De Wilde, Leen; Muylle, Jozefien; Van der Velde, Thomas ([S.l.] : Aramer, 2012)
Dragende muren geeft aanwijzingen over hoe interieurvormgeving, kunst en een natuurlijke omgeving kunnen bijdragen tot het welbevinden van een kind in een ziekenhuis. Het ziekenhuis als een rustgevende en zintuiglijk evenwichtige plaats die ondersteunend is voor de medische activiteiten die er plaats vinden. Het onderzoeksproces waarvan dit boek het resultaat vormt, ging uit van een praktijkgerichte benadering waarbij kinderen nauw betrokken werden. De resultaten van de samenwerking met de studenten van de School of Arts in Gent werden, zowel in tekst als in beeld, opgenomen in het boek.
Bevat bibliografie
boek