Klee en Cobra : het begint als kind - Baumgartner, Michael; Degel, Kirsten; Fineberg, Jonathan; Weitering, Katja; Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen (Antwerpen : Ludion, 2012)
Kinderlijke expressie speelde een belangrijke rol in het werk van Klee. Ook Cobra haalde hieruit haar inspiratie. Dit boek belicht de receptie van Klees werk door Cobrakunstenaars als Karel Appel en Corneille. De werken zijn geordend in thema's, zoals spel en acrobatiek of groteske gezichten en maskers.
Catalogus n.a.v. de tentoonstelling te Amstelveen (Cobra Museum voor Moderne Kunst) van 28 januari 2012 tot 22 april 2012
volwassenen
boek
Keywords: Klee, Paul