Ongewild : ongewild groen in food, design en kunst. - Tastachova, Natascha (Blaricum : Komma, 2012)
Wie dacht dat onkruid alleen een irritant plantje in de tuin was, heeft het mis. In het boek ONGEWILD schetst art director Natasha Tastachova vanuit diverse invalshoeken een heel ander beeld. Totaal verschillende mensen (kenners, culinaire experts en kunstenaars) geven hun eigen bijzondere interpretatie van onkruid. Het boek maakt zichtbaar dat voor sommigen, een lelijk, ongewild plantje een onverwachte bron van inspiratie kan zijn. ONGEWILD bevat recepten, tips, ontwerpen, kunstwerken en verhalen van onder andere Edwin Florès - de bekende wildplukker en paddenstoelenhunter, De Culinaire Werkplaats - ontwerpstudio en restaurant, Ruud de Rode - beeldend kunstenaar en Nienke Sybrandy –Ontwerper. Het boek is eigenzinnig vormgegeven en geïllustreerd en wordt interactief gemaakt door middel van QR-code, waardoor je bij het scannen een kort filmpje, een installatie of meerdere foto’s kan bekijken.
boek