Veertig kunstenaars rond Karel van de Woestijne : Karel van de Woestijne (1878 - 1929) en de kunst van zijn tijd. - Hoozee, Robert; Museum voor schone kunsten Gent (Gent : Stadsbestuur, 1979)
Vogels, Guillaume ; De Cock, Xavier ; De Cock, Cesar ; Claus, Emile ; Heymans, Adrien-Joseph ; van Rysselberghe, Theo ; Rops, Félicien ; Mellery, Xavier ; Khnopff, Fernand ; etc.
Impressionisme##Symbolisme##De eerste Latemse groep##Ensor, Evenepoel, Wouters##Meunier, Smits, Laermans##Drie Gentenaars: Delvin, Baertsoen en De Bruycker##De tweede Latemse groep##De nieuwe generatie
Veertig kunstenaars rond Karel van de Woestijne, Museum voor Schone Kunsten, Gent, 20 januari - 11 maart 1979
boek