Handboek voor een leven als grafisch ontwerper. - Shaughnessy, Adrian; Middendorp, Jan (Amsterdam : BIS Publishers, 2010)
Grafisch ontwerpers hebben vaak geen idee hoe ze fris van de opleiding de eerste stappen moeten zetten naar een bevredigende loopbaan in het ontwerpvak. Dit boek is precies de gids die ze nodig hebben om ze te helpen tot hun recht te komen als ontwerper van betekenisvol werk. De auteurs richten zich op jonge ontwerpers die hun talent tot ontwikkeling willen brengen en een eigen route willen kiezen. Het staat vol met adviezen over hoe je voor jezelf begint en de leuke projecten die je graag wil doen kan realiseren. Ook krijg je de tips hoe je je loopbaan als grafisch ontwerper de goede kant opstuurt en suggesties voor het runnen van een succesvol designbureau. In editie vind je ook hoofdstukken over trends in grafisch ontwerpen en een hoofdstuk over niet-designvaardigheden die ontwerpers wel goed kunnen gebruiken zoals tijd management, research, strategie, presentatie- en schrijfvaardigheden.
How to be a graphic designer without losing your soul. - New ed. - London : Laurence King Publishing, 2010
Bevat register en bibliografie
boek