De flexibele stad : oplossingen voor leegstand en krimp. - Bergevoet, Tom; van Tuijl, Maarten (Rotterdam : nai010, 2013)
Flaptekst:##De ruimtelijke ordening in Nederland is vastgelopen. De enorme hoeveelheid braakliggende bouwgrond en leegstaand vastgoed zijn symptomen van deze stagnatie. Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl presenteren in dit boek een nieuwe, flexibele ontwikkelwijze die oplossingen biedt voor de uitdagingen van nu. Centraal hierbij staan de transformatie van de bestaande stad, de invloed van de gebruiker en de omgang met onvoorspelbaarheid. De auteurs beschrijven op toegankelijke wijze 36 procesmatige, juridische, financiële en ruimtelijke instrumenten waarmee deze ontwikkelwijze tot nieuwe resultaten kan leiden. Aan de hand van ruim vijftig gerealiseerde projecten tonen zij vervolgens hoe de flexibele stad eruit kan zien. De flexibele stad is een must voor iedereen die actief is in de bouwkolom en die wil weten hoe het nu verder moet met ruimtelijke ontwikkeling en bouwen in Nederland: van vastgoedmanagers tot ontwerpers en van beleidsmakers tot gebruikers.
boek