Slagveld van gebroken harten : verhalen uit Chaucers The Canterbury Tales - Franck, Ed; Cneut, Carll (Leuven : Davidsfonds, 2013)
Hervertelling in modern proza van de 14e eeuwse raamvertelling in poëzie over dertig pelgrims die elkaar op weg van Londen naar Canterbury verhalen vertellen. Een bont gezelschap verzamelt zich in herberg De Tabberd voor een pelgrimstocht naar Canterbury. De pelgrims vertellen elkaar verhalen over verdriet, dood, liefde en geluk. Vanaf ca. 15 jaar.
boek