Ter wille van de samenleving : Liber amoricum Georges Allaert - Boelens, Luuk; Leinfelder, Hans; Pisman, Ann (Gent : Academia Press, 2013)
Wat heeft er zich in de voorbije jaren feitelijk en achter de coulissen van de Vlaamse ruimtelijke planning afgespeeld? Naar aanleiding van het emeritaat van Georges Allaert maken auteurs uit binnen- en buitenland een overzicht op. Drie periodes van elk circa 15 jaar worden onderscheiden: de 'pioniers'-periode van de Vlaamse gewestplanning tussen 1970-1985, de 'uitrol'-periode van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen tussen 1985-2000 en de huidige 'reflectie'-periode van het Beleidsplein Ruimte Vlaanderen van begin 21ste eeuw.
boek