Dat kan mijn kleine zusje ook : waarom moderne kunst kunst is - Gompertz, Will (Amsterdam : Meulenhoff, 2012)
Een onopgemaakt bed, een opblaasvarken of het urinoir van Marchel Duchamp: wat maakt die dingen kunst? Een antwoord op die vraag vereist volgens Gompertz kennis van de evolutie van kunst. Hij schreef daarom een chronologie van de moderne kunst, van het impressionisme tot het heden.
boek
Keywords: Kunst -- 19de eeuw; Kunst -- 20ste eeuw