naar een zuiver beelden : De eerste Belgische abstracten / 1918-1930. - Museum voor Moderne Kunst, Brussel (Brussel : Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, 1972)
Baugniet, Marcel-Louis ; Bilcke, Ferdinand ; De Boeck, Felix ; Cockx, Jan ; Daenens, Albert ; Delhez, Victor ; Donas, Marthe ; Van Dooren, Edmond ; Eemans, Marc ; Engel-Pak-Rozier, Ernest ; Flouquet, Pierre-Louis ; Gailliard, Jean-Jacques ; etc.
naar een zuiver beelden : De eerste Belgische abstracten / 1918-1930, in de voorlopige lokalen van het Museum voor Moderne Kunst, Brussel, van vrijdag 17 maart 1972 tot zondag 23 april 1972
boek