De krokodil die niet van water hield. - Merino, Gemma; Niskos, L. M. (Rotterdam : Lemniscaat, 2014)
Een verrassend vreemde krokodil... Kleine krokodil is niet zoals zijn broertjes en zusjes. Terwijl zij spartelen, sproeien en sproetsen, blijft hij liever aan de kant. Hij houdt niet van water. Maar hij wil niet onderdoen voor zijn broers en zussen, dus besluit hij het nog één keer te proberen. Hij neemt een grote duik en... komt erachter dat hij helemaal geen krokodil is. Maar een DRAAK! Zoals het een goed prentenboek betaamt, zit er voor de scherpe waarnemer aan het eind nóg een mooie grap verborgen die een heel nieuw verhaal in zich draagt.
The Crocodile Who Didn't Like Water
Londen: MacMillan Children's Books, 2013
boek