Ontheemde kinderen. - Binnenhof, Den Haag (Eindhoven : Kempen Uitgevers, 1994)
Pacquée, Ria ; Dijkstra, Rineke ; Talens, Michèle ; Norman, Adriënne M. ; Bien, Ania
Ontheemde kinderen is samengesteld door Danielle Cuppens. Zij benaderde in februari 1994 de fotografen met de vraag kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra te fotograferen. De foto's werden onder de titel 'A Pressing Engagement' voor het eerst getoond op 16 april 1994 tijdens 'de Nieuwe Wereld Markt', een manisfestatie over ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en mileu op het Binnenhof in Den Haag. Naar aanleiding van dit project richtte Danielle Cuppens 'Art & Engagement' op, met deze stichting onwikkelde zij in smaenwerking met andere organisaties nieuwe projecten.
boek
Keywords: Cuppens, Danielle