Audiovisueel : van emancipatie tot professionalisering - Lauwers, Mieke; Hogenkamp, Bert ('s-Gravenhage : Stichting Archiefpublicaties, SAP, 2006)
De archivering van audiovisueel materiaal is onder invloed van de technologische ontwikkelingen enorm veranderd. Sinds de opmars van de computers en internet worden met het grootste gemak av-materialen gedigitaliseerd en verwachten we dat alles vanaf elke computer te raadplegen is. Wat is er in die tussentijd gebeurd? Hoe zijn we zo snel gewend geraakt aan nieuwe media? En wat zijn de consequenties voor de archivarissen en documentalisten die zich totaal andere werkmethoden eigen hebben moeten maken? Artikelen over de toegang tot audiovisuele archieven, on-line erfgoedcollecties, auteursrechten en nieuwe media en de geschiedenis van av-archivering.
Bevat Nederlandse en Engelse teksten
boek