Het vel van Cambyses : I. Kunstkritieken tussen 'Van Nu en Straks' en 'Documenta IX'. (Leuven : Uitgeverij Kritiek ; Antwerpen 93 ; Radio 3, 1993)
Samengesteld door Paul van Beek, Wim van Mulders, Herwig Todts, Frank vande Veire, Paul de Vylder.
Met Het vel van Cambyses worden twee unieke nieuwe dossiers voorgesteld met geschriften van Ensor tot vandaag. Geen neutrale bloemlezingen maar scherp geprofileerde, eigenzinnige denk- en gesprekstof voor de beeldende kunst, de podiumkunsten en de mediakunst in Vlaanderen.
boek