Het vel van Cambyses : II. Fragmenten van een kritisch vertoog over theater, dans, opera, fotografie, film, televisie en video. (Leuven : Uitgeverij Kritak, 1993)
samengesteld en ingeleid door Marc Holthof, Marianne van Kerkhoven
Met Het vel van Cambyses worden twee unieke nieuwe dossiers voorgesteld met geschriften van Ensor tot vandaag. Geen neutrale bloemlezingen maar scherp geprofileerde, eigenzinnige denk- en gesprekstof voor de beeldende kunst, de podiumkunsten en de mediakunst in Vlaanderen. Antwerpen '93 ; Radio 3
boek