Duitse expressionisten : De collectie van het Städtisches Museum, Mönchengladbach. (Nijmegen : Nijmeegs museum 'Commanderie van Sint-Jan', 1977)
Barlach, Ernst ; von Bechtejeff, Wladimir ; Beckmann, Max ; Campendonk, Heinrich ; Dix, Otto ; Feininger, Lyonel ; Grosz, George ; Heckel, Erich ; von Jawlensky, Alexej ; Kerschbaumer, Anton ; Kirchner, Ernst Ludwig ; Kokoschka, Oskar ; Kollwitz, Käthe ; etc.
Duitse expressionisten : De collectie van het Städtisches Museum, Mönchengladbach, Nijmeegs museum 'Commanderie van Sint-Jan', Nijmegen, van 6 augustus tot 19 september 1977
boek