Nieuwe Kunst : De Nederlandse bijdrage tot de Art Nouveau: Dekoratieve Kunst, Kunstnijverheid en Architectuur omstreeks 1900 - Gans, L. (Utrecht : A. Oosthoek's uitgeversmaatschappij N.V., 1966)
Hoewel het reeds uit 1966 dateert is dit boek nog steeds een belangrijk en zeldzaam werk. Met beschrijving van ontstaan van de nieuwe kunst in Nederland; korte kunstenaars- biografieen en vele afbeeldingen in zwart-wit. Aan bod komen oa.: Toorop, De Bazel, Lauweriks, Lion Cachet, Prikker, Wegerif, Gips, Le Comte, Sluyterman, Otten, Verheul, Mutters, Van Liefland, De Wolf, Van den Bosch, Penaat, Van der Hoef, Nienhuis, Brouwer, Eisenloeffel, Zwollo, Rueter, Lebeau, De Roos.Dutch text with English summary.
Adlib record nr. 530000771
Nederlands
Engels
boek
Keywords: 1870 - 1905; art nouveau; Nederland