Shaker Design - Sprigg, June (New York : Whitney Museum of American Art, 1986)
De leden van de Shaker sekte stelden heel weinig belang in materialistisch bezit; hun gebruiksvoorwerpen zijn in de eerste plaats functioneel en zeker te kaderen in het Noordamerikaanse traditionele boerenleven; de ontwerpen stralen sereniteit en eenvoud uit; catalogus bij de gelijknamige overzichtstentoonstelling in the Whitney Museum of American Art, 1986.
Engels
kunstcatalogus
Keywords: 1800 - 1900; Verenigde Staten van Amerika