Das Thonet Buch - von Vegesack, Alexander (München : Bangert, 1987)
Overzicht van de firma Thonet; gesticht in 1786; verschillende technieken van hout buigen m.b.v. stoom; eerste patentaanvragen; overgang van artisanaal naar massa-productie; reproductie van productcatalogus uit 1885; het belang van Thonet-meubilair in de Jugendstil; aanbod van meubilair in stalen buis ('tube d'avion').
Duits
boek
Keywords: Thonet; 1800 - 1945; Duitsland; Oostenrijk