Briefe an Nele und Henry van de Velde - Kirchner, E.L.; van de Velde, Nele (München : R. Piper & Co., 1961)
Ernst Ludwig Kirchner (Aschaffenburg, 6 mei 1880 - Davos, 15 juni 1938) is de belangrijkste vertegenwoordiger van het Duits expressionisme en wordt door velen gezien als voorman van Die Brücke (de Brug), een kunstenaarscollectief dat van 1905 tot 1913 actief was en later uiteenviel. Toen zowel Van de Velde als Kirchner [omwille van WW I] naar Zwitserland uitweken ontwikkelde er zich vriendschappelijke banden, met name tussen Kirchner en dochter Nele van de Velde; dit boek is daarvan de weerslag en bevat brieven van Kirchner aan zowel Nele als aan Henry van de Velde.
Adlib record nr. 530006521
gesigneerd exemplaar 'Thyl van de Velde 1962'
boek
Keywords: van de Velde, Henry; Kirchner, Ernst Ludwig; 1919 - 1925; Zwitserland; Duitsland