Flowers from Shakespeare's Garden : a Posy from the Plays - Crane, Walter (London : Cassel & Co Ltd., 1906)
Dit is een boek geïllustreerd door Walter Crane, alle bloemen die vermeld worden in de stukken van Shakespeare worden weergegeven in menselijke vorm.Walter Crane was een belangrijke Engelse kunstenaar. Hij maakte schilderijen, illustraties, kinderboeken, keramische tegels en andere decoratieve kunst. Crane maakte deel uit van de Arts and Crafts-beweging. In zijn tekeningen en illustraties sluimerden reeds de florale curven die in de art nouveau tot volle bloei zouden komen. Reeds in 1889 leerde hij zijn collega's 'te leunen op de staf van de lijn, de lijn die bepaalt, de lijn die accentueert, de tere lijn, de expressieve lijn, de lijn die stuurt en verenigt'. Hij werd in zijn werk zowel beïnvloed door de prerafaëlieten als de Florentijnse kunstenaars van het Quattrocento. Bekend werd hij vooral door zijn boekgrafiek, die sporen draagt van de Japanse kleurendrukkunst. Buiten Engeland waren vooral zijn illustraties bij sprookjes geliefd, die met name in Duitsland hoge oplages bereikten. Voor de kunstnijverheid ontwierp hij tapijten, behang, stiksels en majolicategels. Verder leverde hij als theoreticus een belangrijke bijdrage aan de stijlontwikkeling van de Jugendstil. (Bron: Kunstbus.nl)
Adlib record nr. 530006630
Engels
boek
Keywords: Arts and Crafts