Tentoonstelling Emile Veranneman, Provinciaal Museum Constant Permeke. - Van den Bussche, Willy (West-Vlaanderen : Bestendige Deputatie van de provincieraad van West-Vlaanderen, 1982)
Emiel Veranneman (Kortrijk, 1924) studeerde architectuur aan het Sint-Lucas instituut te Gent en behaalde het diploma van binnenhuisarchitect aan het Hoger Instituut ter Kameren te Brussel. Hij is een neef van de Vlaamse expressionistische schilder Constant Permeke. (Zijn moeder en Permekes vrouw waren zusters). Veranneman heeft naam gemaakt als ontwerper van meubelen en als kunsthandelaar. Beide kwaliteiten heeft hij getoond in opzienbarende tentoonstellingen. Zo exposeerde hij in de zomer van 1982 een prachtig overzicht van zijn werk in het Provinciaal museum Constant Permeke te Jabbeke, het vroegere woonhuis van zijn oom, die ook zijn ver-trouwensman blijkt te zijn geweest. De meubels stonden als gegoten bij de schilderijen, tekeningen en skulpturen die Veranneman er als kind al had gekend.
Adlib record nr. 530008194
Nederlands
Tentoonstelling Emile Veranneman
kunstcatalogus
Keywords: VERANNEMAN E; Provinciaal Museum Constant Permeke; Jabbeke