Alessandro Mendini : Cose, progetti, costruzioni - Weisz, Peter; Burkhardt, François (Milano : Electa, 2001)
De 'maestro' (sic) Alessandro Mendini als schilder, architect, ontwerper en cultuur-theoreticus; hij werd o.m. bekend als hoofdredacteur van 'Domus' en 'Casabella' en zijn deelname in het ontwerperscollectief 'l' Atelier Alchemia'; hij maakte ontwerpen voor Alessi, Philips, Swarovski e.v.a. Dichter bij huis ontwierp hij het Groninger Museum in Nederland. De architectuur-projecten realiseert hij samen met zijn broer, Francesco Mendini, met wie hij in 1989 'Atelier Mendini' opricht in Milaan. Werken van Mendini werden wereldwijd in verschillende museumcollecties opgenomen: ook het Design museum Gent bezit een mooie collectie Mendini.
Italiaans
Engels
Italiaans
boek
Keywords: Mendini, Alessandro; 1970 - 2000; Italië